8 toffe bezienswaardigheden in Londen

Ga jij binnenkort op citytrip naar Londen? Dan is het handig dat je vooraf ongeveer weet wat je allemaal wil bekijken en wil doen. Op die manier kan je globaal een schema maken en alvast de belangrijkste hotspots uitzoeken. Dit helpt bij het kiezen van een goed hotel in Londen die ook niet te ver weg is van deze plekken. Londen is namelijk een enorm grote stad. Daarbij is het wel fijn om te weten dat je je met het OV razendsnel kunt verplaatsen.

1. St. Paul’s Cathedral

De St. Paul’s Cathedral dateert van 1710 en is gebouwd op Ludgate Hill, midden in de Londense binnenstad. In 1981 was de kerk het decor van het befaamde huwelijk van prins Charles en Diana.

2. Tower of Londen

De Tower of Londen is een gebouwencomplex met ongeveer twintig torens uit de 11e eeuw. Het complex is een belangrijke historische bezienswaardigheid en heeft door de tijd heen dienst gedaan als fort, paleis, staatsgevangenis en nu als museum.

3. Tower Bridge

De Londense Tower Bridge is de meest bekende brug over de rivier de Theems. De brug is 244 meter lang en wordt dagelijks door vele mensen gebruikt om de rivier over te steken.

4. London Eye

Het London Eye is gelegen tegenover het Palace of Westminister, op de zuidoever van de Theems. Een ritje in dit enorme reuzenrad duurt ongeveer 30 minuten en biedt een schitterend uitzicht over Londen.

5. National Gallery

De National Gallery is een wereldberoemd museum voor schilderkunst gevestigd in een prachtig pand in Londen. Het museum herbergt voornamelijk West-Europese schilderkunst uit de periode 1250-1900.

6. Buckingham Palace

Buckingham Palace is het onderkomen van de Britse Koninklijke familie. Het schitterende paleis is gebouwd in 1705 en telt zo’n 775 kamers verdeeld over een oppervlakte van ruim 77.000 vierkante meter.

7. Oxford Street

Oxford Street is de bekendste winkelstraat van Londen. De winkelstraat is gelegen in de wijk Westminister, in het centrum van de stad. De straat beschikt over zo’n 548 winkels waaronder vele grote warenhuizen.

8. Palace of Westminster & Big Ben

Het schitterende Palace of Westminister staat aan de oever van de Theems in de Londense wijk Westminister. De oudste stukken van het gebouw dateren uit 1097, maar het grootste deel is gebouwd tijdens de wederopbouw in 1870.

Bron: Hotelchecker